‘’Wittebrug, merkdealer van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens, is op 13 december 2016 opnieuw geslaagd en daarmee ‘officieel Erkend Duurzaam Plus’ gecertificeerd. Het certificaat Erkend Duurzaam Plus wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Wittebrug in alle facetten van de bedrijfsvoering aantoonbaar duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Ook de schadeherstelbedrijven van Wittebrug zijn Erkend Duurzaam gecertificeerd.”

Wat betekent Erkend Duurzaam Plus concreet voor ons in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Emiel van Egmond, algemeen directeur Wittebrug: “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen (MVO) in de bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld al het afval scheiden, reduceren en op milieuvriendelijke manier afvoeren. Wij gebruiken groene stroom en gaan zuinig om met energie. Het Erkend Duurzaam Plus programma is vernieuwd met strengere eisen. Door daar aan te voldoen, loopt Wittebrug vóór op de branche en zijn er nog striktere adviezen op te volgen om nog verder te verduurzamen.”

Ook als werkgever draagt Wittebrug haar steentje bij. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede, veilige arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf wordt dan ook maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door verschillende projecten te ondersteunen.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het bedrijf om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In onze showrooms staan dan ook alle schone en zuinige modellen, zoals plug-in hybrides en volledig elektrische voertuigen. Van Egmond: “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten adviseren over de mogelijkheden van schone en duurzame mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen. Onze klanten kunnen hun elektrische auto bovendien kosteloos opladen bij een van onze laadpalen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede MVO en duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).