Een echte elektrische Gran Turismo

Audi presenteerde op de Los Angeles Auto Show 2018 de Audi e-tron GT concept.

Zoals een echte Gran Turismo betaamt is het model laag, breed en heeft het een lange wielbasis.
De e-tron GT meet 4,96 meter in de lengte, 1,96 meter in de breedte en 1,38 meter in de hoogte. Zijn carrosserie is opgetrokken uit koolstofvezel, aluminium en staal.

De productieversie van de e-tron GT staat gepland voor 2021.

Een echte elektrische Gran Turismo

Acceleratie
van 0 naar 100 km/h

3,5 seconden

Elektrische actieradius maximaal

400 kilometer

Maximum vermogen

434 kiloWatt

Acceleratie
van 0 naar 100 km/h
3,5 seconden

Elektrische actieradius maximaal
400 kilometer

Maximum vermogen
434 kiloWatt

quattro-looks

De batterij van de Audi e-tron GT ligt vlak in het chassis, wat niet alleen zorgt voor een laag zwaartepunt, maar ook voor meer vrijheid op designgebied. Net als de Sportback-modellen van Audi heeft de e-tron GT een aflopende daklijn en forse wielkasten en ‘schouders’, om de quattro-aandrijving van de auto te benadrukken. Onder die gespierde flanken gaan 22 inch lichtmetalen velgen schuil, met banden in de maat 285/30. Aan de voorkant is de bekende Singleframe-grille lager en breder dan op de Audi e-tron SUV. De e-tron GT heeft – net als de RS-modellen van Audi – een honingraatstructuur. De grille wordt geflankeerd door matrix LED-koplampen met laser grootlicht. Het licht is geanimeerd en verwelkomt de bestuurder met een korte ‘groet’. Aan de achterkant van de in Kinetic Dust gespoten e-tron GT loopt over de gehele breedte een lichtbalk.

Duurzame en vegan-materialen

Het interieur is dankzij de lange wielbasis van 2,90 meter ruim en bruikbaar, en biedt plaats aan vier inzittenden op individuele sportstoelen. Zowel het digitale instrumentarium als het centrale touchscreen heeft een black-panelafwerking en beide vallen weg in het algehele dashboarddesign als ze zijn uitgeschakeld. Audi heeft ervoor gekozen om duurzame en vegan-producten te gebruiken in de e-tron GT, zoals kunstleer en gerecyclede materialen.

WLTP-rijbereik van 400 km*

De vierdeurs coupé is uitgerust met twee elektromotoren: één op de vooras en één op de achteras. Samen produceren ze 434 kW (590 pk), waarmee de e-tron GT in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u gaat en al na 12 seconden de 200 km/u passeert. De topsnelheid van de e-tron GT is begrensd op 240 km/u. Door zijn compacte elektrische aandrijflijn biedt de Audi 550 liter aan bagageruimte: 100 liter voorin en 450 liter achterin.

De 90 kWh batterij ligt tussen de voor- en achteras onder de cabine. De e-tron GT haalt er een WLTP-actieradius van 400 kilometer* mee. Doordat de Audi e-tron GT is uitgerust met een 800 Volt systeem, is 270 kW DC laden mogelijk. Binnen 20 minuten kan de e-tron GT via een kabel in 20 minuten opladen tot een laadniveau van 80 procent, wat goed is voor een bereik van 320 kilometer.

{

Wij moeten nog even geduld hebben want de Audi e-tron GT gaat in de loop van 2021 pas in productie, maar u zult het wel met mij eens zijn dat hij de moeite van het wachten waard is.

Giano Tielman
Team manager sales / Diplomatic Sales Audi Wittebrug

Plan je proefrit

 
i

Offerte aanvraag

 

Bel me terug

 

Disclaimer:*De waarde met betrekking tot de actieradius is voorlopig. Een EG-typegoedkeuring en conformiteitscertificaat met officiële waarde zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen tussen de genoemde en officiële waarde zijn mogelijk. De voorlopige actieradius kan voorts worden beïnvloed door factoren zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.