Thuis laden

Veilig thuis laden
Altijd een vrij laadpunt voor uw auto
Op uw oprit, in de tuin of in uw garage

Met een elektrische auto bent u niet meer gebonden aan tankstations om de weg op te kunnen. U kunt laden bij een van de tienduizenden openbare laadpalen, maar nog makkelijker is een eigen laadpaal voor de deur. Heeft u een oprit of garage? Dan is de laadpaal zo geïnstalleerd. De op lange termijn meest voordelige (én meest handige) oplossing is een eigen laadpaal. U betaalt dan namelijk enkel het stroomtarief van uw energieleverancier.

De Cube is geschikt voor het opladen van iedere elektrische auto en wordt geïnstalleerd op een plek naar uw wensen. Het is een modulair systeem. Dus wilt u in de toekomst het aantal laadpunten bij uw woning of bedrijf uitbreiden? Met de Cube is dit mogelijk, zónder dat er nieuw energiedistributiesysteem nodig is.

Snel, slim en dynamisch laden zakelijk

U kunt ervoor kiezen om enkel specifieke laadpassen toegang te geven tot uw oplaadpunten. Maar u kunt ook verschillende tarieven instellen voor uw medewerkers en/of bezoekers. Zo kunt u de gemaakte kosten specifiek doorbelasten aan de juiste partij. Geschikt voor e-laadpassen en uitbetaling laadkosten.

Cube Standard Fast

€979

Cube Smart Advanced

€1.240

Snel, dynamisch en economisch laden thuis

Kiest u thuis voor Cube Smart Advanced, dan worden de geregistreerde laadsessies aan u uitbetaald. U ontvangt de kosten van de geladen kWh’s automatisch na elk kwartaal op uw (privé)rekening. Een online portaal geeft u inzicht in al uw laadsessies.

Cube Smart Advanced

€1.025

Excl. BTW

Laadzuil (2-6 sockets)

€2.895

Excl. BTW

Hoe werkt het F1RST laadsysteem?

EVI (Electronical Vehicle Intelligence) zorgt ervoor dat uw huishouden gewoon doordraait. Bent u uw auto aan het opladen, maar heeft u tegelijkertijd uw wasmachine draaien en staat de oven aan? EVI vangt de elektriciteit op die uw huishoudelijke apparaten op dat moment niet nodig heb-ben en stuurt die door naar het laadpunt uw auto. Hierdoor zal het laadpunt minder hard laden op het moment dat uw huishouden om meer capaciteit vraagt. Maar met deze slimme oplossing bespaart u de kosten die nodig zijn voor het aanmaken van een extra stroomgroep.In thuissituaties wordt EVI geïnstalleerd in uw meterkast. Voor de zakelijke markt wordt EVI op de daarvoor gewenste plek geplaatst.

De Cube

De Cube is geschikt voor het opladen van iedere elektrische auto en wordt geïnstalleerd op een plek naar uw wensen. Het is een modulair systeem. Dus wilt u in de toekomst het aantal laadpunten bij uw woning of bedrijf uitbreiden? Met de Cube is dit mogelijk, zónder dat er nieuw energiedistributiesysteem nodig is. Er kunnen tot wel 100 Cube’s worden aangesloten op één EVI!

De Cube heeft een gebruiksvriendelijke interface en is net zo compact als uw broodtrommel. Het oplaadpunt is naar uw wensen te personaliseren en is op bijna iedere ondergrond te plaatsen.

Cube standaard of Cube smart

Bij de aanschaf van een volledige laadoplossing van F1rst heeft u de keuze uit Cube Standard (laden zonder verrekenen) en Cube Smart (laden inclusief verrekenen).

Cube Smart geeft u inzicht in alle laadsessies. Door middel van een laadpas worden alle geladen kWh’s geregistreerd.

Er zijn diverse typen laadpassen in omloop, maar allemaal hebben ze een e-chip die herkend wordt door laadpalen die geschikt zijn voor het verrekenen van de geladen kWh’s. Dit soort laadpalen beschikken over een RFID-reader en een gecertificeerde MID kWh-meter. De Cube Smart heeft dit ook, en daardoor is verrekenen mogelijk.

Thuis

Kies u thuis voor Cube Smart, dan worden de geregisseerde laadsessies u uitbetaald. U ontvangt de kosten van de geladen kWh’s automatisch na elk kwartaal op uw (privé)rekening. Een online portaal geeft u inzicht in al uw laadsessies.

Kantoor

U kunt er voor kiezen om enkel specifieke laadpassen toegang te geven tot uw oplaadpunten. Maar u kunt ook verschillende tarieven instellen voor uw medewerkers en/of bezoekers. Zo kunt u de gemaakt kosten specifiek doorbelasten aan de juiste partij.

De verschillende laadpasmaatschappijen betalen de laadsessies (per maand of per kwartaal) aan de beheerders van de laadpalen (Charge Point Operators, ook wel CPO’s genoemd). F1rst is zo’n officiële CPO.Alle geladen kWh’s worden per laadpas geregistreerd: er wordt geregistreerd waar, hoe lang/welke tijden en tegen welk tarief er wordt geladen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn netaansluiting verzwaren?

Een verzwaring vraagt u aan via uw netbeheerder, via www.mijnaansluiting.nl.
Let op: De netbeheer rekent hier kosten voor. Deze kosten liggen tussen de € 200,- à € 300,- bij verzwaring van 1x25A naar 3x25A.

Hoe weet ik hoeveel fase mijn meterkast heeft?
De hoeveelheid fases staat vaak vermeld op uw energierekening (bijvoorbeeld 3x25A dus 3 fase).
Aan de hand van een foto van de meterkast kan onze installateur ook het aantal fases zien.
Wat bedoelen jullie met verrekenen?

Verrekenen houdt in dat u geld kunt vragen voor het gebruik van uw laadpunten. 

Ik heb toch liever een schouw op locatie, is dat ook mogelijk?

Dat is uiteraard ook mogelijk. Neem contact met ons op voor een afspraak.