Elektrisch rijden

De toekomst van e-mobiliteit draait voor ŠKODA om meer dan alleen de productie van elektrische auto's. In 2025 zal een kwart van het aantal verkochte auto's in Europa elektrisch zijn. ŠKODA focust met elektrisch rijden op: rijplezier, aantrekkelijk ontwerp, connectiviteit, waar voor je geld en praktische actieradius.

 

Hoera! wij mogen u op afspraak weer in onze showrooms ontvangen!

Modellen van nu

Wacht niet langer. Ga nu voor een 100% elektrische ŠKODA.

Citigo iV

De CITIGOᵉ iV is de eerste volledig elektrisch stadsauto van ŠKODA.

Superb iV

De SUPERB iV is de eerste plug-in hybride van ŠKODA. Hij beschikt over een 1.4 TSI benzinemotor (115 kW/156 pk) die is gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie.

Laadpaal thuis of op kantoor?

Heeft u een oprit of garage? Dan is de laadpaal zo geïnstalleerd. De op lange termijn meest voordelige (én meest handige) oplossing is een eigen laadpaal. U betaalt dan namelijk enkel het stroomtarief van uw energieleverancier.

Opkomst elektrisch rijden

De opkomst van de elektrische auto is niet alleen een reactie op het milieuvraagstuk – waarbij het terugdringen van de CO2 uitstoot zeer hoog op de agenda staat – maar ook het resultaat van de laatste ontwikkelingen en de beschikbaarheid van nieuwe technologie.

Hoe werkt een elektromotor

Het tijdperk van de elektrisch aangedreven auto breekt aan. In 2019 brengt ŠKODA zijn eerste elektrische model op de markt en in 2025 zullen tien modellen een elektromotor hebben. Voor velen is de elektrische auto echter verre toekomstmuziek. Maar in feite steken elektrisch aangedreven auto’s een stuk eenvoudiger in elkaar dan auto’s met een verbrandingsmotor.

Laadpaal thuis en onderweg

Plug-in hybrides en volledig elektrische auto’s beschikken over een accu die dagelijks opgeladen dienen te worden na het maken van een rit. Nederland beschikt inmiddels over een groot aanbod van openbare laadpalen.

Zuinig

Elektrisch rijden is naast de financiële voordelen bovenal beter voor het milieu. Het is de groenste manier van autorijden, doordat er geen uitstoot van CO2 en stikstof plaatsvindt tijdens het autorijden. Emissievrij rijden in de stad is hiermee een feit. Daarnaast is er ook minder geluidshinder dan bij reguliere brandstofauto’s.