Kazerne Scheveningen neemt als eerste vanuit landelijke tender de Volkswagen Amarok in gebruik
Brandweer Haaglanden, kazerne Scheveningen, heeft afgelopen week als eerste veiligheidsregio in Nederland een nieuwe Volkswagen Amarok in gebruik genomen uit het 4×4 perceel van de landelijke aanbesteding voor nieuwe dienstvoertuigen bij de Nederlandse veiligheidsregio’s. Wittebrug, de Haagse dealer voor o.a. Volkswagen, haalde vorig jaar na een uitgebreide praktijktest de leveringen voor het 4×4 perceel binnen met de Volkswagen Tiguan 4-Motion en de Volkswagen Amarok (pick-up).

Surf Rescue Team
De nieuwe Amarok voor Scheveningen zal primair ingezet worden als basisvoertuig voor het Surf Rescue Team (SRT). Het SRT is ontstaan uit de groeiende behoefte om ook buiten de tijden dat de reddingsbrigade op het strand is, adequaat hulp te bieden op het strand en direct voor de kust. “Scheveningen is steeds populairder geworden bij bijvoorbeeld Kite-surfers of voor team buildingsactiviteiten op het strand. Die zijn er vooral buiten het gebruikelijke seizoen, waarbij in noodsituaties van ons verwacht wordt dat we niet alleen snel ter plaatse zijn maar ook iemand uit het water of tussen de havenhoofden vandaan kunnen halen. Het is vooralsnog een uniek concept in Nederland waarbij we 7 dagen per week en 24 uur per dag klaar staan om bij meldingen direct het strand op te gaan.” aldus Arthur Pronk, bevelvoerder bij de kazerne op Scheveningen.
Maatwerk

“De Amarok is in nauwe samenspraak met de gebruikers door Wittebrug opgebouwd. Meedenken met de gebruikers en het leveren van maatwerk zijn voor ons de basis van een goede relatie met onze klanten” vertelt Roel Oskam van Wittebrug. “De Amarok vormt door de geweldige V6 motor en achttraps automaat natuurlijk al een prachtige basis, maar het is voor ons pas echt af als de gebruikers helemaal tevreden zijn met de op- en inbouw van alle systemen, zoals de extra LED verlichting, het surfplankenrek of de opbergbakken voor de materiaalkoffers. Vrijwel ieder 4×4 voertuig dat wij voor de Brandweer mogen opbouwen is daarom anders, dat maakt de leveringen in dit perceel niet alleen specialistisch maar vooral ook erg leuk werk!”