Begin 2020 wordt de nieuwe Volkswagen e-up! geïntroduceerd. De grootste wijziging van de nieuwe e-up! is de grotere actieradius van meer dan 250 km WLTP. De grotere actieradius is mogelijk door zijn nieuwe batterij, die bijna twee keer zo veel capaciteit krijgt als die van de huidige generatie.

Twee uitvoeringen
De nieuwe e-up! wordt beschikbaar in twee uitvoeringen. De basisuitvoering is o.a. standaard uitgerust met: 14 inch stalen velgen, vier deuren, elektrische ruitbediening vóór en Radio Composition ‘Phone’ en smartphone integratie ‘Maps + More dock’. De luxe uitvoering voegt hier o.a. 16 inch lichtmetalen velgen, donker getint glas, achteruitrijcamera, cruise control, parkeersensoren, regensensor en een multifunctioneel stuurwiel aan toe. Nieuw voor de e-up! is dat rijstrookbehoudassistent (Lane Assist) standaard wordt. Beide uitvoeringen zijn met een beperkt aantal meeruitvoeringen uit te breiden en verkrijgbaar in de vijf reeds bekende kleuren; Teal Blue unilak, Pure White unilak, Dark Silver metallic, Honey Yellow metallic en Black Pearl pareleffect.

Opladen
De e-up! laadt met een wisselstroomwallbox (7,2 kW) in ruim 4-uur tot 80% op. Met een 40 kWgelijkstroomlader (CCS) duurt het slechts 1 uur om de e-up! tot 80% op te laden. Tevens is de e-up! ook op te laden via de traditionele 230V-aansluiting.

Nu te bestellen
De nieuwe e-up! is vanaf vandaag te configureren en te bestellen. Hij is er vanaf € 23.475. De extra luxe e-up! Style heeft een vanafprijs van € 25.320. Zakelijke rijders kunnen de e-up! al rijden vanaf € 563 bijtelling netto per maand. De nieuwe elektrische stadsauto van Volkswagen arriveert begin 2020 bij ons in de showroom.