Maak direct online een werkplaatsafspraak

Economy Service

Wanneer uw Volkswagen al wat langer meegaat, dan komt deze in aanmerking voor Economy Service. Met Economy Service profiteert u onder andere van een extra lage prijs voor onderhoud en reparaties en twee jaar garantie op uitgevoerde werkzaamheden. Daarnaast profiteert u van gratis pechhulp in Europa.

Economy Service. Voordelig onderhoud voor Volkswagen modellen die al wat langer meegaan
Aircoservice

Aircoservice

De koelcapaciteit van een airconditioning neemt jaarlijks af. Daarom adviseren wij om een servicebeurt uit te laten voeren. Tijdens deze servicebeurt wordt de airconditioning voorzien van een nieuwe koudemiddel en wordt het airco- en ventilatiesysteem gereinigd. Een geurbehandeling zorgt daarnaast dat nare geurtjes voorkomen worden.

APK

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer u uw APK bij Wittebrug laat uitvoeren is er een speciaal actietarief van € 25. Dit is een all-in prijs inclusief btw, afmeldkosten en viergas-test, EOBD-scan of roetmeting. Wanneer u de APK in combinatie met een onderhoudsbeurt laat uitvoeren dan is de APK bovendien gratis. U betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85.
APK
Lees meer

Wanneer moet uw Volkswagen gekeurd worden?
Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto en type brandstof. U kunt uw Volkswagen tot 2 maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum door ons laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie verlengd.

Wat wordt er gecontroleerd bij de APK?
De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat uw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden.

Een APK bestaat uit:

Verkeersveiligheid
Banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu
De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto’s met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto’s wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.

Registratie
Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof.

Bandenservice

Bandenservice

Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid. Uitgedroogde banden kunnen leiden tot een klapband. Bovendien hebben banden met een verminderd profiel minder grip op de weg. Uw auto verbruikt meer brandstof wanneer de bandenspanning te laag is. Het is daarom van belang om er voor te zorgen dat uw banden in goede staat verkeren. De monteurs van Wittebrug zijn gespecialiseerd in het repareren en vervangen van uw banden en helpen u graag weer veilig op weg.

Lees meer

Tips voor veiliger en zuiniger rijden.

De juiste bandenspanning.
Door een ideale bandenspanning kunt u jaarlijks zo’n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB)
Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw Volkswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Vergeet uw reservewiel niet.
Controleer zelf om de vier weken uw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.

Een beter grip met de juiste profieldiepte.
Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet u dus uw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor uw veiligheid en die van uw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 2 mm en minder te vervangen.

Checks

Soms verdient uw Volkswagen net wat extra aandacht. Heeft u uw Volkswagen occasion bijvoorbeeld niet bij een erkende Volkswagen dealer gekocht of gaat u op winter- of zomervakantie? Bij Wittebrug bent u aan het juiste adres. Wij controleren uw auto op de belangrijkste punten. Zo kunt u met een veilig gevoel weer de weg op!
Service checks
Express Service

Express Service

Een defect lampje, het bijvullen van olie, een lekke band of een lege accu? Maak gebruik van onze Express Service. Wittebrug helpt u graag weer op weg! Met de Express Service worden kleine problemen snel en vakkundig verholpen. U hoeft hier geen afspraak voor te maken en kunt bij ons wachten tot de auto klaar is. Daarbij heeft u direct duidelijkheid over de kosten.

Garantie

Uw auto is een kostbaar bezit. Met de uitgebreide fabrieks-, carrosserie-, en lakgarantie van Volkswagen heeft u de zekerheid dat uw auto nog heel lang in optimale staat blijft. Wittebrug vertelt u hier graag meer over.

Fabrieksgarantie
Mobiliteitsgarantie

Mobiliteitsservice

Volkswagen Mobiliteitsservice is een service van de Volkswagen dealer. Mobiliteitsservice betekent pechhulp in binnen- en buitenland voor nieuwe Volkswagens gedurende de fabrieksgarantie van 2 jaar. U behoudt het recht op Mobiliteitsservice als u daarna, volgens de voorschriften, onderhoud laat uitvoeren door een officiële Volkswagen dealer. Onder Mobiliteitsservice valt hulp ter plaatse, eventueel transport naar een dealer en vergoeding van bepaalde kosten. Hierbij kunt u denken aan een mogelijk noodzakelijke hotelovernachting. Het telefoonnummer van de Volkswagen Mobiliteitsservice is 0800-555 7000.

Onderhoud

Om uw Volkswagen in topconditie te houden is vakkundig en regelmatig onderhoud van groot belang. Wanneer u uw auto laat onderhouden bij Wittebrug, bent u verzekerd van een auto die rijdt als nieuw. Daarnaast profiteert u van een langere levensduur, hogere restwaarde en gratis mobiliteitsservice. Wanneer uw auto onderhoud nodig heeft hangt af van het aantal gereden kilometers en/of een verstreken tijd. Volkswagen kent twee vormen van onderhoud: variabel onderhoud (LongLife service) en vast onderhoud. Welk onderhoud voor uw auto van toepassing is hangt af van het model.

Onderhoud
Ruitenservice

Ruitenservice

Zelfs het kleinste ‘sterretje’ in uw voorruit kan een grote scheur als gevolg hebben. Om de complete vervanging van uw voorruit te voorkomen, kunt u het best zo snel mogelijk naar één van onze vestigingen gaan. In veel gevallen is de beschadiging met een speciale hars te herstellen. Een ruitreparatie is in de meeste gevallen gratis. Wij vertellen u graag meer over de voorwaarden. Omdat ruitschade elk moment kan voorkomen, is Volkswagen 24 uur per dag bereikbaar op een centraal servicenummer: 0800 555 70 00.

Onderdelen en reparaties

Wanneer u Volkswagen rijdt, dan verwacht u kwaliteit. Daarom werken wij bij Wittebrug met originele onderdelen van Volkswagen.
Onderdelen en reparaties
Lees meer
Volkswagen Originele onderdelen®. Onderdelen die zijn ontwikkeld voor specifieke Volkswagen modellen. Ze worden voornamelijk gebruikt om Volkswagens tot vijf jaar oud weer in optimale conditie te brengen.

Volkswagen Economy Onderdelen.
Dit zijn 100% Volkswagen onderdelen, maar dan speciaal voor oudere Volkswagen modellen. De generieke onderdelen zijn voordeliger dan Volkswagen Originele Onderdelen.

Volkswagen Ruilonderdelen.
De zogenaamde ‘ruilonderdelen’ zijn volledig gereviseerde Originele Onderdelen. Dus zo goed als nieuw. En wel zo voordelig. Bovendien is het hergebruik van de materialen vriendelijk voor het milieu.
Schadeherstel

Schadeherstel

Uw Volkswagen is een veilige auto. Dat zit voor een belangrijk deel in de constructie van de carrosserie, waarin een groot aantal veiligheidsvoorzieningen zijn aangebracht. Al deze voorzieningen zijn voor het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar. Het spreekt dan ook voor zich dat herstel van carrosserieschade een zaak voor specialisten is. Een Volkswagen Erkend Schadeherstelbedrijf herstelt uw schade snel en zorgvuldig. Zo ook de schadeherstelbedrijven van Wittebrug. Uw auto is na reparatie weer als nieuw en voldoet aan de strenge fabriekseisen die Volkswagen hanteert. Na de reparatie ontvangt u het Volkswagen Garantiebewijs.

Vervangend vervoer

Moet u uw Volkswagen door onderhoud of reparatie missen? Dan regelt Wittebrug graag vervangend vervoer voor u. Hierbij kunt u denken aan een gratis leenfiets of een huurauto. Wij bekijken de mogelijkheden graag samen met u.

Volkswagen Service App

Pech onderweg, brandende waarschuwingslampjes of een lekke band? De handige Volkswagen Service App geeft inzicht en helpt u op weg. Zo weet u in één oogopslag of u kunt doorrijden, zelf iets kunt ondernemen of dat het beter is om Wittebrug te bellen. Een werkplaatsafspraak inplannen? Ook dat kan snel en eenvoudig via de online planner. Een aanrijding gehad? Vul dan direct het schadeformulier van u en uw tegenpartij in.

Volkswagen Inclusief

Als Volkswagen rijder profiteert u met het speciale klantenprogramma van Volkswagen het hele jaar door van kortingen, speciale acties en extra privilèges. Met Volkswagen Inclusief bent u niet alleen verzekerd van korting op onderhoud,  maar ook  van interessante aanbiedingen en het laatste Volkswagen nieuws.

Volkswagen inclusief

Maak direct online een werkplaatsafspraak