Skip to the main content

WLTP regeling

In Europa moeten alle nieuwe auto’s worden getest op de uitstoot van vervuilende stoffen, CO2 uitstoot en het brandstofverbruik. Er zijn namelijk grenzen gesteld aan de maximale uitstoot. Daarnaast kan de consument auto’s op een eerlijke manier met elkaar vergelijken.

Tot 1 september 2017 werden alle nieuwe auto’s in Europa getest in een laboratorium volgens de NEDC testmethode. In de praktijk bleek echter dat het werkelijke verbruik en de uitstoot van auto’s te veel afweken van de NEDC resultaten. Daarom is er nu in Europa de WLTP methode, de Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure. Deze test geeft een realistischer beeld van het werkelijk verbruik en de uitstoot van personenauto’s.

WLTP regeling

Dit is ook Wittebrug


Lees meer

Rocks-e


Heb je nog geen rijbewijs, maar wel opzoek naar een comfortabele, trouwe vierwieler? De Opel Rocks-e is jouw oplossing! Vanaf € 8.699 rijd jij weg in deze 100% elektrische stadsmobiel!

Lees meer

Een dag in de WerkPlaats


Meld je nu aan voor een plek als autotechnicus bij de nieuwe Wittebrug WerkPlaats en start jouw carrière in de autobranche! Meer weten? Alex vertelt je hoe een dag in…

Lees meer

De nieuwe Lancia Ypsilon


De splinternieuwe Lancia Ypsilon!

Lees meer

Kunnen wij je verder helpen?

8