Skip to the main content

Fietslease: véél voordelen

Voor werkgevers die vooruit willen.

De werknemer
Vitaliteit

Wie regelmatig fietst, is fit, energiek, efficiënt én gemiddeld 1-2 dagen minder vaak ziek per jaar. Een zieke medewerker kost zo’n €300 per dag. Bespaar op meerdere manieren!

De extra's
Goed
geregeld

Een bedrijf dat nét dat beetje extra aanbiedt, wint! De fiets van de zaak bestaat prima naast de leaseauto en de OV-kaart. Bied niet óf-óf aan, maar én-én!

De footprint
Duurzaam

Een fiets is 30x zo schoon als de auto. Het is dé sleutel naar een groener (mobiliteits)beleid. Ook werknemers én klanten kiezen vaker voor een 'groen' bedrijf!

De besparing
Kostenbesparend

De kosten voor het leasen van een e-bike of een gewone fiets zijn veel lager dan die voor een leaseauto. Onderschat namelijk de tank- en parkeerkosten niet!

Onze mobiliteitsadviseurs

Mirella van Zuylen

Accountmanager

Blnd Ahmed

Accountmanager

Joost Kooreman

Accountmanager Wittebrug Lease

Ik wil meer info over het zakelijk leasen van een fiets!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

De werkgever telt 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij het inkomen van de werknemer. Hierop houdt de werkgever loonheffing in. De werknemer vindt deze bijtelling terug op zijn loonstrook. Dit werkt precies hetzelfde als voor de leaseauto. Voor een fiets van €2.500, betaalt de werknemer €175 aan bijtelling per jaar. Dit betekent €175 / 12 = €14,58 per maand. Dit bedrag tel je bij bruto inkomen op, hierover betaal je vervolgens belasting. In de praktijk komt dit neer op een bedrag tussen 5-6 euro per maand.
Indien de werkgever niet het volledige bedrag kan of wil betalen, dan kan de werknemer de leasekosten én het service- en verzekeringspakket verrekenen met zijn brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je tijdelijk vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Daardoor daalt het bruto loon waarover de werknemer belasting verschuldigd is en geniet je van een bruto-netto voordeel. Afhankelijk van de belastingschaal van de werknemer geniet hij een fiscaal voordeel van minimaal 25% t.o.v. koop.
Het voordeel van de nieuwe regeling is dat werkgevers een fiets aan kunnen bieden zonder dat dit ten koste gaat van de werkkostenregeling. De leasefiets regeling valt in zijn geheel buiten de werkkostenregeling, ongeacht of de werkgever de leasekosten betaalt of de leaseregeling alleen faciliteert.
De onbelaste kilometervergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets. Voor de dagen en/of kilometers dat de werknemer met een alternatief vervoersmiddel (eigen auto, OV) reist mag werkgever de kilometervergoeding blijven uitkeren.
De leasefiets kan aangeboden worden naast de huidige bestaande mobiliteitsregelingen: Naast de leaseauto Naast de ov-kaart Als onderdeel van een mobiliteitsbudget Daarnaast kun je een leasefiets altijd aanbieden als secundaire arbeidsvoorwaarde.
De onbelaste kilometervergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets, dit werkt als volgt. Voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heeft de werknemer géén recht op de onbelaste kilometervergoeding. Echter, voor de dagen en/of kilometers dat werknemer met een alternatief vervoersmiddel (eigen auto, OV) reist mag werkgever de kilometervergoeding wel blijven uitkeren. Belangrijk is dat werkgever en werknemer aannemelijk kunnen maken dat deze woon-werk kilometers niet met de leasefiets, maar met de auto / OV zijn afgelegd. Het Ministerie van Financiën laat de wijze van ‘aannemelijk maken’ over aan werkgever om dit met eigen adviseur / belastinginspecteur af te spreken. Voorbeeld: Werknemer gaat vóór de leaseregeling 5 keer per week met de eigen auto en ontvangt hiervoor kilometervergoeding. Werknemer kiest voor een leasefiets, gaat vervolgens twee dagen per week met de leasefiets en drie dagen per week met de eigen auto. Werkgever mag nog drie dagen per week kilometervergoeding blijven uitkeren.
Omdat niet elke werkgever in staat is de leasekosten te dragen kent de leaseregeling ook een mogelijkheid waarin de regeling wel door werkgever wordt aangeboden, maar waarin werkgever geen financiële bijdrage doet. Hierbij betaalt werknemer (een deel van) het leasebedrag zelf door vrijwillig brutoloon uit te ruilen. De Belastingdienst heeft hiertoe een beleidsbesluit opgesteld vastgelegd in de Cafetariaregeling. Hierin geeft de Belastingdienst werkgevers keuzevrijheid over de exacte invulling geven, maar benadrukt dat een aantal punten duidelijk naar voren moeten komen bij uitvoering: De leasefietsregeling moet duidelijk omschreven zijn; De fiscale en andere inkomensgerelateerde gevolgen Wat de gevolgen zijn bij uitdiensttreding van werknemer Duidelijke afspraken en acceptatie over de tijdelijke verlaging van het brutoloon evenals de tijdsduur en het overeengekomen (lease) bedrag. Werknemer gaat hierbij akkoord met een tijdelijke verlaging van het brutoloon. Werkgever bepaalt hoe deze uitruil wordt verwerkt in de salarisadministratie en of dit invloed heeft op de hoogte van het vakantiegeld, bonus of 13e maand van werknemer.
De leasefiets kan aangeboden worden naast de huidige bestaande mobiliteitsregelingen: Naast de leaseauto Naast de ov-kaart Als onderdeel van een mobiliteitsbudget Daarnaast kun je een leasefiets altijd aanbieden als secundaire arbeidsvoorwaarde.
Bij Wittebrug | Lease kun je elke fiets uitkiezen vanaf €499, zolang deze maar twee wielen heeft. Dat mag een stevige stadsfiets of snelle elektrische fiets zijn, maar net zo gemakkelijk kies je voor een mountainbike, racefiets of zelfs een speed-pedelec. En wel zo fijn; werknemers hebben vrije keuze voor nagenoeg alle merken.

Dit is ook Wittebrug lease


“Ik kreeg de kans om door te groeien”


Mitchell van Brugge (28) trad al in 2010 in dienst bij Wittebrug. Tijdens zijn BBL opleiding tot Monteur, zocht hij een fijne werkplek. Wittebrug Audi werd zijn onderkomen en vanuit…

Lees meer

In contact met de klant.


Gianni Thielman, 28 jaar, is Online Marketeer bij Wittebrug Lease. Direct na zijn studie is hij bij Wittebrug Lease komen werken. Wat houdt zijn werk in? En waar haalt hij…

Lees meer

Wittebrug: meer dan auto’s


Of je nu elke dag met de auto naar werk moet, of liever de fiets pakt en de auto alleen in het weekend gebruikt: bij ons vind je voor elke…

Lees meer

Wij zetten graag een fiets voor je klaar!

Vrijblijvende offerte aanvragen