Skip to the main content
Nieuwe Volkswagen Transporter Teaser Header 5

Onze bedrijfswagen acties

Bpm Vrijstelling 2025

Beat the BPM belasting
Onderneem nu actie en bespaar minimaal € 10.000

Caddy Actie

Caddy Cargo
Vanaf € 19.570 excl. BTW

Nieuwe Volkswagen Transporter Teaser Header 3

Nieuwe Transporter
Binnenkort bestelbaar
Blijf als eerste op de hoogte

2022 Vw Bedrijfswagens Crafter Side 0312

Crafter voor Transporter prijs
Vanaf € 31.250 excl. BTW
Exclusive & Hero uitvoeringen met € 2.000 inruilvoordeel

Volkswagen Id Buzz Cargo Proefdag V1

ID. Buzz Cargo met € 7.500 verlaagd
Van € 49.250 voor € 41.750 excl. BTW
BPM vrij

Multivan

Multivan Bulli personenbus
Vanaf € 59.990 rijklaar (incl. BTW)
Tijdelijk € 3.000 extra inruilpremie

Bpm Section Hero

Einde BPM-vrijstelling zakelijke aanschaf bestelauto’s per 2025

De BPM-vrijstelling voor ondernemers die een nieuwe bestelauto kopen verdwijnt per 1 januari 2025. De afschaffing van deze grijskentekenregeling is aangekondigd op Prinsjesdag 2022 door het kabinet en definitief akkoord gegeven door Eerste en Tweede kamer middels het Belastingplan 2023. Dit betekent dat een bedrijfswagen gemiddeld € 12.000 duurder wordt.

Wij informeren je graag tijdig over deze wijziging in dit artikel en adviseren je ook graag over de inperking van de gevolgen van deze BPM-afschaffing voor jouw onderneming. Lees onder andere de veelgestelde vragen omtrent de beëindiging van de BPM-regeling voor ondernemers of neem direct contact met ons op voor advies op maat.

FAQ over beëindiging van de BPM-regeling voor ondernemers per 2025

Wat zijn de gevolgen van afschaffing van deze grijskentekenregeling?

Het afschaffen van de BPM-vrijstelling houdt in dat vanaf 2025 ondernemers gewoon BPM (Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen) gaan betalen voor een nieuwe bedrijfswagen (met grijs kenteken). De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de bestelauto.  

Waarom wordt de BPM-vrijstelling voor bestelauto's geschrapt per 2025?

De overheid wil de bpm-vrijstelling voor een bestelauto van de ondernemer (ondernemersvrijstelling) afschaffen. Het doel is om de verkoop van emissievrije of heel zuinige bestelauto’s te stimuleren. Bedrijfswagens stoten opzichte van personenauto’s ook meer stikstofoxiden, fijnstof en CO2 uit. Om deze redenen heeft het kabinet voorgesteld om de Wet BPM, die sinds 1992 bestaat, per 1 januari 2025 af te schaffen.

Wat betekent de afschaffing van de Wet BPM voor jou als ondernemer?

Per 1 januari 2025 betaal je als ondernemer bij elk nieuwe bedrijfswagen die je aanschaft belasting. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald op basis van de hoeveelheid CO2-uitstoot. In eerste berekeningen is gesproken over een BPM van €66,91/ gram CO2.

Voor een Transporter met dieselmotor zal de BPM per 2025 waarschijnlijk zo’n €13.000 bedragen. Het loont zich dus zowel fiscaal als bedrijfstechnisch om tijdig je nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen.

Wat zijn de actuele levertijden bij aanschaf van een nieuwe bestelauto/bedrijfswagen?

Door de schaarste in grondstoffen en productieplekken door ontwikkelingen wereldwijd zijn de levertijden van nieuwe auto’s en bedrijfswagens fors opgelopen. Levertijden van ca 1 jaar, dus 12 maanden, zijn inmiddels eerder standaard dan uitzondering.

Wat kun je als ondernemer doen?

Door op tijd een nieuwe bedrijfswagen te bestellen ontloop je de forse prijsstijging door BPM. Daarom is het aan te raden nu alvast te oriënteren op een nieuwe bedrijfswagen. Een elektrische bedrijfswagen kan ook zeker tot de mogelijkheden behoren. Met de komst van nieuwe modellen is een elektrische bedrijfswagen voor steeds meer bedrijven een aantrekkelijke optie met fiscale voordelen en subsidies zoals SEBA. Voor advies over jouw bedrijfswagen(s) en een lange termijn mobiliteitsplan kunt je terecht bij Van den Brug. Dat is maatwerk en daarom plannen wij graag een afspraak met je in. Laat je contactgegevens achter voor een vrijblijvend adviesgesprek.