Skip to the main content
De 3e generatie...

De vernieuwde Tiguan!

Puur maatwerk!

De nieuwe Volkswagen Tiguan staat vanaf het eerste kwartaal van 2024 bij ons in de showroom. Net als zijn voorgangers zal de derde generatie van de middelgrote SUV tot de meest wendbare en comfortabele SUV’s in zijn klasse behoren. Met het optionele DCC Pro wordt rijden in de nieuwe Tiguan puur maatwerk; of je nu meer van comfort of juist van sportiviteit houdt.

Exterieur

De nieuwste generatie Tiguan staat op het MQB evo-platform van Volkswagen, wat de basis vormt voor een geheel vernieuwd adaptief onderstelsysteem. Het optioneel verkrijgbare DCC, bekend uit de vorige generatie Tiguan, heet nu DCC Pro en is voorzien van adaptieve schokdempers die volledig autonoom op het wegdek en de rijsituatie reageren. Het systeem berekent de demping per wiel, waarbij ook rekening wordt gehouden met sturen, accelereren en remmen.

 

Exterieur

Interieur

DCC Pro kan door de bestuurder zelf naar wens worden aangepast, van zeer comfortabel tot zeer sportief. Dat gebeurt met een elegante en goed in hand liggende rijbelevingsschakelaar, een vernieuwde versie van de 4MOTION Active Control die te vinden was op het vorige model. Met behulp van deze schakelaar kun je niet alleen rijmodi selecteren, maar ook kiezen uit vier verschillende rijprofielen, waarbij zelfs de sfeerverlichting en het audiosysteem bijdragen aan een volmaakte rijbeleving. Zo wordt rijden in de nieuwe Tiguan puur maatwerk.

Houd mij op de hoogte
Interieur

De vernieuwde Volkswagen Tiguan

Houd mij op de hoogte