Skip to the main content

Duurzaam
ondernemen

Maak kennis met onze ondernemende Bedrijfswagenklanten en maak gebruik van de tips zij graag met je delen!

CoolConnect verzorgt het hele proces van advies tot en met installatie van airconditioning en warmtepompen, voor zakelijke markt én particulieren. Hoe doen zij dit? Waar komen de 5 nieuwe, verlengde transporters van pas? En; welke tips hebben zij op het gebied van energiebesparing?

Ron van Veen is 55 jaar en eigenaar van CoolConnect Duurzame Klimaattechniek in Zoetermeer. Ron neemt ons mee in de wereld van ondernemerschap, duurzaamheid en deelt tips hoe jij als ondernemer de kosten wat kunt drukken.

Iets voor mezelf
“Ik kom uit een ondernemersfamilie en heb van jongs af aan altijd de ambitie gehad om ‘’iets’’ voor mezelf te beginnen. Op mijn 29e zag ik hier kans toe. Ik heb toen mijn vaste baan als inkoper opgezegd, heb een kantoortje gehuurd in Alphen aan den Rijn en ben ik met CoolConnect gestart. Inmiddels zitten wij al 18 jaar in Zoetermeer en bestaat het bedrijf uit een team van 17 medewerkers.”

Technisch en financieel interessant
“Onze klanten komen meestal zelf bij ons met een concrete vraag rondom het oplossen van een binnenklimaatprobleem. Omdat wij inmiddels meer dan 25 jaar bezig zijn, weet men ons gelukkig goed te vinden. Wij vinden eigenlijk altijd wel een oplossing die zowel technisch als financieel het beste past. Daarna gaan onze eigen monteurs aan het werk om de systemen te installeren.”

Duurzaam <br data-lazy-src=
Thuis én op de zaak

Zó bespaar je energie

Steeds meer bedrijven zetten stappen in het duurzaam ondernemen en steeds meer particulieren zoeken naar prettige binnenklimaatoplossingen. Met de stijgende gasprijzen is dat soms ook écht nodig. “Wij sluiten met onze producten en diensten naadloos aan op het verduurzamen van bedrijfspanden en woningen. Goed voor het milieu én een slimme manier om kosten te besparen. Je verdient de investering snel terug en je bent veel minder afhankelijk van bijvoorbeeld gas- en energieprijzen. Daarnaast is een duurzaam binnenklimaat ook een aangenaam klimaat waarin je je beter voelt, thuis en op het werk.”
Maak gebruik van zeer geavanceerde klimaatinstallaties waarmee gelijktijdig gekoeld en verwarmd kan worden.
De warmte die uit een te koelen ruimte getrokken wordt, kan zo een andere ruimte, of bijvoorbeeld douchewater, op te warmen.
Door de benodigde stroom op te wekken met zonnepanelen en ledverlichting toe te passen, bespaar je veel energie.
Door ook de ventilatie via warmteterugwinning te laten lopen gaat er maar weinig energie verloren.
Een investering op het gebied van energiebesparing is snel terug te verdienen, bovendien ben je als ondernemer veel minder afhankelijk van fluctuerende gas- en energieprijzen.
Zó bespaar je energie

Maak gebruik van subsidie

De overheid stelt verschillende subsidies beschikbaar om ondernemers te ondersteunen bij de verduurzaming van een pand. Voorbeelden hiervan zijn de ISDE en de SDE++ subsidies. Een en ander is altijd afhankelijk van het type verduurzaming. CoolConnect rijdt graag langs om vrijblijvende informatie te verstrekken. Van Veen; ‘dankzij onze nieuwe Volkswagen Bedrijfswagens van Wittebrug zijn wij nog mobieler en dit betekent eigenlijk nóg meer voordeel voor de klant! Wij hebben sinds kort 5 nieuwe, verlengde Transporters. Dit zijn betrouwbare bussen waar veel in meegenomen kan worden. Voor ons zijn de bedrijfswagens van groot belang om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Zowel voor de sales als de montage.

Meer over de bussen
 Maak gebruik van subsidie