Skip to the main content

N Vision 74

De strakke, perfect uitgebalanceerde machines van Hyundai N worden ontwikkeld voor op het circuit én voor dagelijks gebruik. Met de nieuwste technologieën aan boord, fungeren de modellen als rijdende testcases. Zo combineert de N Vision 74 voor het eerst EV-technologie met brandstofceltechnologie. Deze waterstofauto heeft een systeemvermogen van 674 pk en een koppel van 900Nm.
Fijn voor in de bochten; de mogelijkheden van torque vectoring via de twee elektromotoren op de achteras zorgen dat het bochtengedrag bijzonder precies en direct is.

Met zijn grote actieradius en de mogelijkheid om snel waterstof te tanken garandeert de N Vision 74 veel rijplezier met een duurzame aandrijflijn en geavanceerde technologie.

N Vision 74

RN22e

De RN22e (in feite een IONIQ 6 N) is een volledig elektrische auto en heeft 2 elektromotoren die samen 585 pk en 740 Nm leveren.
Deze conceptauto is de basis voor de ontwikkeling van een toekomstige high-performance EV van Hyundai N.

Het batterijpakket maakt een EV relatief zwaar. Hyundai N heeft daarom de elektrische RN22e voorzien van vierwielaandrijving en torque vectoring, dat de trekkracht optimaal per wiel varieert. Daardoor heeft ook de RN22e een messcherp bochtengedrag. De auto is verder uitgerust met een regeneratief remsysteem, dat overhellen reguleert en volledig is berekend op het gewicht van de auto. Daardoor gaat de RN22e bijzonder dynamisch door de bochten.

Als eerste grote stap zal Hyundai in 2023 wereldwijd het eerste elektrische N-model introduceren, de IONIQ 5 N.

RN22e