Skip to the main content

Belangrijkste lampjes

Motorwaarschuwingslampje

  • Dit lampje duidt meestal op een probleem met de motor van de auto. Het is waarschijnlijk een van de belangrijkste waarschuwingslampjes op het dashboard. Het kan een breed scala aan problemen aangeven, zoals een slechte brandstofinjectie, een defecte katalysator of een probleem met de motorolie. Het is belangrijk om dit probleem zo snel mogelijk te laten onderzoeken en op te lossen, om te voorkomen dat er verdere schade ontstaat.

Bandenspanninglampje

  • Dit waarschuwingslampje geeft aan dat de bandenspanning te laag is of dat er een probleem is met de bandenspanningssensoren. Het is belangrijk om de bandenspanning te controleren en bij te vullen als dat nodig is. Een te lage bandenspanning kan leiden tot slechte wegligging en overmatige bandenslijtage.

Remmenlampje

  • Dit lampje waarschuwt voor een probleem met de remmen van de auto. Het kan aangeven dat de remblokken versleten zijn.

Belangrijkste lampjes

Meer lampjes

Oliedruklampje

  • Het oliedruklampje gaat branden als de oliedruk in de motor te laag is. Dit kan gebeuren als er te weinig olie in de motor zit, als de oliepomp defect is of als er een probleem is met de oliedrukregeling. Als dit lampje gaat branden, moet je onmiddellijk stoppen en nagaan of er voldoende olie in de motor zit.

Airbagswaarschuwingslampje

  • Dit lampje gaat branden als er een probleem is met het airbagsysteem van jouw auto.  Dit kan variëren van een eenvoudige storing in de sensoren tot een ernstig probleem zoals een defecte airbagmodule.

Uiteraard kunnen iconen en diens betekenis per automerk- en type verschillen. Bij twijfel kun je altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Meer lampjes

Bekijk hier het overzicht