Skip to the main content

Way to Zero

De term is niet meer weg te denken bij bedrijven, hoe klein of groot dan ook. ‘Vergroenen’ wordt voor veel ondernemers een minder-ver-van-mijn-bedshow. De middelen en tips om duurzaam te kunnen ondernemen vallen steeds meer binnen handbereik.

Way to zero: Volkswagen
Onder de noemer ‘Way to zero’ wil Volkswagen AG, de fabrikant van Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, SEAT en ŠKODA in 2050 volledig CO2-neutrale mobiliteit aanbieden.

Per merk vind je op de merkpagina’s de nieuwste elektrische of hybride modellen. Zoals onze Volkswagen ID.3 Cargo. Een ombouwvariant van de ID.3 personenauto. Bekijk hier deze elektrische multitalent.

Natuurlijk regelen wij ook de juiste laadoplossing!

Way to Zero

Onze taak

Ook wij zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op de wereld om ons heen. “Duurzame mobiliteit mogelijk maken met een toekomstbestendig bedrijf” – dat is duurzaamheid, volgens ons. Daarom vind je in elke geleding van Wittebrug, duurzame oplossingen, onderdelen en processen. Die duurzame stappen zetten wij samen met collega’s, leveranciers én klanten. Want dat past bij die betrokken partner in duurzame mobiliteit die wij willen zijn. Zo zijn wij actief met de CO2-prestatieladder.
Maar, wij zien het ook als taak om jou te helpen met die eerste stappen in duurzaam ondernemen.

Kunnen wij je helpen?
Onze taak

Hoe kan ik vergroenen?

Vergroenen kan al heel klein. Een sensor in de kantoorruimtes of toiletten, waardoor licht niet onnodig brandt. Of zoveel mogelijk ‘paperless’ werken in het bedrijf.
Het terugdringen van CO2 is een mooie stap in het vergroenen. Maak een afspraak met ons en wij nemen de mogelijkheden met je door. We beantwoorden vragen als ‘Wat is de huidige CO2 uitstoot van jouw wagenpark? Wat is de impact op de CO2 uitstoot op jouw wagenpark als je de ID.Buzz Cargo gaat rijden? Samen rekenen wij uit wat jouw startpunt is en op welke manier je stapsgewijs CO2 kunt reduceren.
Start met het verzamelen van info en kennis. Plan een adviesgesprek in met adviseurs die naar jouw wagenpark, maar ook naar jouw kantoor of terrein kijken. Natuurlijk start je snel door aan isolatie en stroombesparing te werken. Maar een goed plan, is het halve werk!

Emissievrije zones per 2025

In het klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 1 januari 2025, minimaal 30 steden een zero-emissie zone hebben ingesteld. Door de toekomstige zero-emissie zones zullen benzine en diesel bedrijfswagens verbannen worden uit deze steden en alleen emissievrije bedrijfswagens toegestaan zijn. Ben je benieuwd of jouw werkgebied binnen of buiten een zero-emissie zone valt? Bekijk dan de handige, interactieve kaart!

Wittebrug Leiden, maar ook de overige vestigingen van Wittebrug, bevinden zich aan de rand van de stad. Hierdoor kunnen we als hub fungeren. Klanten die met een dieselbus langskomen, maar naar een milieugebied moeten, kunnen hun vervoersmiddel bij ons parkeren. Vervolgens kunnen ze dankzij onze grote verhuurvloot tijdelijk een elektrische bestelbus meenemen om naar hun klant of werkzaamheden te rijden.

Bekijk de kaart
Emissievrije zones per 2025

Ik wil graag meer weten!

Ik wil meer weten over vergroenen.

Meer over duurzaamheid


Klimmen op de CO2-Prestatieladder


Uitstoot reduceren Om onze bedrijfsvoering te verduurzamen is de CO2-uitstoot van de complete Riva Groep, waar Wittebrug onderdeel van is, over 2019 in kaart gebracht. Nu dit bekend is kunnen…

Lees meer

Vervoer van de toekomst begint…hier!


Een must-read voor alle ondernemers die ook duurzaam willen ondernemen, én die een eerlijk inkijkje willen in het rijden met een elektrische bus!

Lees meer

Tips voor zuinig rijden


Dieseltekort? Stijgende brandstofprijzen? We kennen de berichten, maar hoe kun je zelf de klappen een beetje opvangen? Lees onze tips!

Lees meer

Simply… duurzaam


Simply clever Simply clever, het credo van Škoda. In elke Škoda zitten handige elementen verborgen. Wist je dat er in elke deur een paraplu zit? En dat er op de…

Lees meer