Skip to the main content

Dit is private lease

Vast bedrag per maand
Jij beschikt over een auto naar keuze, tegen een vast bedrag per maand. De leasemaatschappij draagt zorg voor alle kosten en risico’s, zo geniet jij van zorgeloze mobiliteit. De looptijd en kilometrage bepaal je zelf.

Zó vind jij jouw private lease-auto
Wil jij een private lease auto vergelijken? Wij helpen je verder. Door te bepalen of je een private lease-auto zoekt op basis van een budget, een merk of een situatie, kom jij sneller uit bij de private lease auto van jouw dromen! Heb je het al helemaal uitgedacht? Of geen idee waar je moet beginnen? Bekijk de RijWijzer!

Voor- en nadelen
Of het voor jouw situatie goedkoper is om te private leasen, kopen of financieren, hangt echt af van jouw wensen op de weg. Met private lease kom je nooit voor verrassingen te staan; je hebt grip op jouw uitgaven rondom autorijden en verzekering en onderhoud wordt allemaal uit handen genomen. Bekijk onze FAQ om alle voor- en nadelen te bekijken.

Dit is private lease

Private Lease Rijwijzer

FAQ Private Lease

Private lease is handig voor mensen die wel een auto willen rijden, maar hem niet (nieuw of tweedehands) willen aanschaffen. Het is een vorm van verhuur gericht op particulieren. Met private lease kun je tegen een vast maandtarief gedurende een vooraf afgesproken periode over de auto beschikken. Het blijft gedurende en na de leaseperiode eigendom van de leasemaatschappij. In het maandbedrag zit; reparatie en onderhoud, verzekering, motorrijtuigbelasting (wegenbelasting), schadeherstel en glasreparatie, leveringskosten, afschrijving, (internationale) pechhulp.
Private lease is vaak goedkoper dan kopen (met geleend geld). In een enkel geval is het ook goedkoper dan een nieuwe auto kopen met eigen geld. Bedenk wel even vooraf hoeveel kilometer je ongeveer gaat rijden. Vaak kun je alleen vanaf 10.000 kilometers een overeenkomst afsluiten. Wil je weten of private lease voor jou de goedkoopste optie is? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag met uitrekenen.
Je weet precies wat je maandelijks kwijt bent aan autokosten. Je hoeft je geen zorgen te maken over extra kosten voor reparatie of onderhoud. Heb je geen spaargeld, maar wel een vast inkomen en wil je een nieuwe auto rijden? Dan kan private lease interessant zijn!
Het is belangrijk dat je kiest voor een maatschappij die aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease. Dit is een onafhankelijke stichting die eerlijke voorwaarden garandeert die samen met de Consumentenbond zijn opgesteld. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de looptijd van jouw contract en met je jaarkilometrage. Tussentijds de looptijd of kilometrage aanpassen brengt doorgaans kosten met zich mee. Spreek je een lage kilometrage af, dan is dan gunstig voor jouw maandprijs. Maar als je in praktijk meer kilometers rijdt, ben je toch duurder uit. Tot slot; het afsluiten van een private leaseovereenkomst brengt met zich mee dat jouw overeenkomst bij Stichting BKR aangemeld moet worden. Jij krijgt dus een zogenaamde BKR-registratie, wat nadelig kan zijn wanneer je tijdens de looptijd van jouw contract een hypotheek wil afsluiten. - Meer over BKR-registratie