Skip to the main content

Het wereldwijde chiptekort is je vast niet ontgaan. Het aanbod van chips, en daarmee producten waar die chips in zitten, blijft achter op de toenemende vraag. Dat merk je bijvoorbeeld aan lange levertijden van nieuwe auto’s. Uitdagend, maar wij zoeken naar oplossingen.

Wij leggen je uit hoe je tóch aan jouw gewenste auto kunt komen.

Chiptekort

De vraag naar elektrische apparaten kent een flinke stijging. In al die elektrische apparaten zitten computerchips. De enorme stijging leidt tot een wereldwijd tekort aan chips. Dit tekort treft ook de hele autobranche. Chips zitten zowel in de auto zelf, als in de machines in de fabriek. De productie van nieuwe auto’s stagneert.

Elk automerk doet zijn best om de productie van nieuwe auto’s hoog te houden, maar toch is het goed om rekening te houden met een langere levertijd wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen of leasen.
 

Oplossing

Waar voorheen twee maanden als gemiddelde levertijd stond, kan de levertijd van nieuwe auto’s in de huidige situaties oplopen tot meer dan een jaar. We begrijpen heel goed dat dit vervelend is.

Gelukkig biedt Wittebrug verschillende alternatieven en tips.

 

 

Privé

Private lease

  • Rijd je al een private leaseauto en loopt het contract binnenkort af? Dan kun je ervoor kiezen om jouw huidige leasecontract te verlengen. Jouw contactpersoon bij Wittebrug kan je alle informatie hierover geven. Je kunt dan in dezelfde auto blijven rijden. Houd er rekening mee dat de totale maximale looptijd van een private leasecontract in totaal 60 maanden mag bedragen.
  • Oriënteer je minimaal 5 maanden voordat jouw leasecontract afloopt, op een nieuwe auto.
  • Als je snel een andere auto wilt prive leasen en de levertijd van een nieuwe auto is lang, dan kun je ervoor kiezen om een jonge occassion te private-leasen. Ook hierover adviseren onze verkoopadviseurs je graag. Bekijk alvast ons aanbod!

Private shortlease

  • Heb je al een auto besteld en heb je in de tussentijd een auto nodig? Dan kan private shortlease een uitkomst bieden. Je kunt dan een auto van 1 tot 12 maanden leasen. Private shortlease biedt vrijheid en flexibiliteit; het contract is maandelijks opzegbaar. Lees meer over Private Shortlease.

Opties in de auto

  • Ga tijdens het samenstellen van je auto, samen met jouw verkoopadviseur na welke opties mogelijk voor een langere levertijd kunnen zorgen. Sommige opties die jij misschien niet per sé nodig hebt, kunnen wel voor een lange levertijd zorgen.

Voorraad

  • We blijven uiteraard ons uiterste best doen om nieuwe voorraadauto’s te regelen. Deze vind je hier! Sommige staan al bij onze vestigingen; zo kun je écht snel rijden! Andere auto’s verwachten we in de komende maanden. Snel rijden? Klik hier en vul het formulier in

 

 

Zakelijk

Shortlease

 

  • Laat de bestelde auto voor jouw werknemer even op zich wachten? Shortlease kan een uitkomst bieden. Je kunt dan een auto van 1 tot 24 maanden leasen. Shortlease biedt vrijheid en flexibiliteit; het contract is maandelijks opzegbaar. Lees meer over Shortlease.

Mobiliteitskaart

  • Jouw werknemers moeten ongehinderd kunnen reizen. Met onze mobiliteitskaart kiest de werknemer het vervoer wat bij hem of haar past. Dat kán een auto zijn, maar OV, taxi en zelfs een fiets zijn goede alternatieven.

Wagenparkscan

  • Veel bedrijven maken nu de overstap om te verduurzamen; bedrijfswagens op brandstof komen over afzienbare tijd niet alle steden meer in. Het kan nuttig zijn om eens een wagenparkscan te laten uitvoeren. Zo weet je precies of elektrische bedrijfswagens voor jouw bedrijf een oplossing bieden en wanneer je ze nodig zou hebben. Wij helpen je graag met de scan!

 

 

Jouw auto; wij regelen het!

Kunnen wij jou helpen? Vul het contactformulier in en laat weten wat wij voor je kunnen doen!

Contactformulier Bekijk onze occasions
Jouw auto; wij regelen het!