Skip to the main content

Bijtelling?

Hoi (toekomstige) zakelijke rijder! Heb jij het laatste nieuws over bijtelling in 2022 al gelezen? De bijtelling gaat omhoog, maar… er is ook goed nieuws!

Bijtelling, als zakelijke rijder ken je deze maar al te goed. Voor de nog-niet-zakelijke-rijders: bijtelling is de fiscale regeling waarmee je te maken krijgt als je met jouw zakelijke auto jaarlijks meer dan 500 privé kilometers maakt. Je betaalt dan belasting over die extra kilometers; de fiscus ziet die kilometers namelijk als een vorm van inkomen.

Die bijtelling dus. De overheid heeft op Prinsjesdag haar nieuwe plannen kenbaar gemaakt; de bijtelling op de populaire elektrische modellen gaat in 2022 omhoog van 12% naar 16%. Daarnaast gaat de grenswaarde waarboven je de normale bijtelling van 22% betaalt, omlaag gaat van 40.000 euro naar 35.000 euro.

Bijtelling?

Wat betekent dit?

Dat betekent voor jou als leaserijder, dat dit impact heeft als je bijvoorbeeld in een nieuwe Volkswagen ID.3 , Volkswagen ID.4 of ŠKODA Enyaq wilt gaan rijden.

Sla je slag
Gelukkig hebben we waar mogelijk rekening gehouden met deze wijziging. Wittebrug heeft een aantal elektrische modellen op voorraad, die we dit jaar kunnen leveren met een bijtelling van 12% over de eerste 40.000 euro.

Bekijk bijvoorbeeld deze elektrische modellen (op=op)

Elektrisch rijden; elektrisch leasen
Ga je voor het eerst een elektrische auto rijden en wil je meer informatie?  Wij vertellen je hier meer over elektrisch rijden. Wittebrug regelt niet alleen elektrische modellen, maar ook de mogelijkheden voor een laadpaal thuis!

Wil je meer weten over het leasen van een auto? Wij helpen je!

Heb je nog een vraag? Mail, bel, app of kom langs!

Wat betekent dit?